stomen

Bietencarpaccio met geitenkaas

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Voorgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Carpaccio... Maar dan van bietjes! Heerlijk met geitenkaas en leuk om te maken. Ook nog eens in een handomdraai op tafel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de goed schoongeboende bietjes in een ovenschaal, dek het af met aluminiumfolie. Pof de bietjes in ± 45 minuten gaar in de warme oven. Verwijder het velletje en laat ze door en door afkoelen.

Koken

Verdeel de sla over de borden, snijd de bietjes in dunne plakjes met behulp van een mandoline of dunschiller. Doe ze in een schaal.

Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp 2 cm van de verse gember doe dit samen met de sjalot in een afsluitbare pot, voeg de olie, azijn en versgemalen peper en zout toe. Sluit de pot en schud tot een homogene dressing. Schenk dit over de bietjes en schep alles goed door.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.

Serveren

Leg de bietenplakjes dakpansgewijs in een cirkel op de sla op 4 borden, verkruimel er de geitenkaas over en strooi hier tenslotte de geroosterde amandelen over.