stomen

Biefstuk met tomaten en broccoli uit de wok, met pandanrijst

Receptinformatie

Vleesgerecht
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook.

Snijd de biefstuk in 1/2 cm dikke plakjes.

Halveer het uitjes, snijd de helften in smalle partjes.

Snijd de tomaten in de lengte in vieren of zessen.

Snijd de broccoli in plakjes of gebruik aspergebroccoli heel.

Koken

Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst op laag vuur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af door een zeef (van 1 dl kookwater op) en laat de rijst kort uitlekken. Houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het knoflookteentje 1 minuut, neem het dan uit de pan. Roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur mooi bruin in 2 minuten. Neem ze uit de pan. Roerbak de uipartjes 2 minuten, voeg de broccoli toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit. Voeg de tomaten toe en roerbak 2 minuten.

Los het stukje bouillontablet op in het opgevangen kookwater. Schenk de bouillon, de vissaus en de sojasaus in de pan en breng het op hoog vuur aan de kook. Schep de biefstuk en het vrijgekomen vleesvocht erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveren

Serveer het gerecht met de pandanrijst.