stomen

Biefstuk met spruitjes, paddenstoelen en wilde rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Warm de oven voor op 150°C.

Halveer de spruitjes.

Maak de paddestoelen schoon, halveer grote exemplaren.

Snijd het wit van de bosuitjes in smalle ringen, snijd het groen in stukjes van 3 cm.

Halveer de serehstengel.

Snijd het peterseliegroen fijn.

Koken

Strooi de rijst in een kookpan, schenk 11/2 liter kokend water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Leg de spruitjes in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de spruitjes 5 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken.

Kwast de biefstukjes dun in met wat olie, bestrooi ze met gemengde peper. Verhit een koekenpan of braadpan droog voor en bak hierin de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten mooi bruin. Leg ze op een ovenschaal en houd ze warm in de oven, ze garen maar heel weinig na, maar worden wel warm van binnen.

Schenk de rest van de olie in de pan en bak hierin het wit van de bosuitjes en de sereh 1 minuut. Schep de paddestoelen erbij en roerbak 4 minuten. Schep de uitgelekte spruitjes en het bosuigroen erdoor en roerbak nog 1 minuut.

Schep de helft van de peterselie door de rijst.

Serveren

Leg op elk bord een biefstukje, schep het paddenstoelmengsel erover en de rijst erbij. Strooi de rest van de peterselie er over en voeg naar smaak zout en peper toe.