stomen

Aziatische viskoekjes

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Deze Aziatische viskoekjes zijn extra speciaal door een geheim ingrediënt: oesterzwammen. Met deze originele snack steel je zeker de show!

Voorbereiding

Koken

Serveren

paddenstoel Eet paddenstoelen en red de wereld: doe mee aan project paddenstoel!
mushroom mushroom

Voorbereiding

Kneus de citroengras op je werkvlak en gebruik alleen de zachte binnenkant hiervan. Hak dit fijn.

Schil de gemberwortel en hak deze ook fijn.

Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn, maar houd een paar mooie blaadjes apart. Leg deze in een kommetje koud water om ze mooi te houden.

Snijd de oesterzwammen en de vis heel fijn en meng met de gember, koriander en citroengras.

Meng daarna de ei, vissaus, bloem en een snuf zout en zwarte peper er ook doorheen.

Verdeel het mengsel in 8 porties en kneed er koekjes van.

Koken

Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met 2 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur.

Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveren

Serveer de koekjes met wat verse koriander en chilisaus.