stomen

Aubergines uit de wok

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de aubergines in de lengte in vieren en vervolgens in schuine stukjes van circa 4 cm lang.

Leg de aubergines in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze circa 30 minuten staan.

Snijd de lenteuitjes fijn, houd het groen en het wit apart. Snijd de pepers in dunne ringetjes.

Spoel het zout van de aubergines en dep ze droog met keukenpapier.

Koken

Verhit de olie in de wok. Doe de aubergines, knoflook, gember en het wit van de lenteuitjes erin en roerbak circa 1 minuut.

Voeg de soja, peper, hoisinsaus en kippenbouillon toe en laat de aubergines op niet te hoog vuur in circa 10 minuten gaar stoven.

Laat daarna op hoog vuur al roerbakkend het meeste vocht verdampen.

Garneer voor het opdienen met het groen van de lente-uitjes.