stomen

Aubergine-rolletjes

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de aubergines in lange plakken van ± 1,5 cm dikte. Snijd de kaas in 8 ‘paaltjes’.

Bestrooi de aubergine plakken met zout en laat ze 10 – 15 minuten liggen zodat het te veel aan vocht ontrokken wordt.

Koken

Bak de met wat olie ingevette plakken om en om gedurende ± 8 – 10 minuten aan beide kanten om en om, op het BBQ-rooster.

Verwarm de oven voor op 180˚C of leg ze op een ingevette schaal op de BBQ.

Pureer de paprika’s, amandelen, olijven, ansjovis, oregano en honing in een hoge mengbeker met een staafmixer tot een ‘tapenade’, voeg een eetlepel olijfolie en versgemalen peper toe.

Besmeer de gegrilde plakken aubergine met de tapenade, leg op iedere plak een ‘paaltje’ kaas en rol de aubergines op. Steek ze vast met een prikkertje.

Serveren

Leg ze in een ingevette ovenschaal en verwarm ze nog even in de voorverwarmde oven. Serveer eventueel met een tomatensaus en een salade.