Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de asperges met een dunschiller en snijd 1,5 cm van de uiteinden af.
Snipper de sjalotten en schil de aardappel en snijd deze in blokjes van 1 cm.
Snijd de peterselie klein en dep deze droog in een doek.
Koken
Breng de asperges, schillen en uiteinden met 1,5 liter water en de kipbouillonblokjes aan de kook en laat voor 30 minuten op een laag vuur koken.
Verwarm de boter in een middelgrote pan. Voeg de sjalotten en aardappel toe en laat dit 10 minuten stoven op middelhoog vuur.
Zeef de bouillon, verwijder de schillen en uiteinden. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Houd ongeveer 1/3 van de stukjes asperge apart.
Voeg de overige aspergestukjes en aspergebouillon toe aan de sjalot en aardappel. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappel helemaal gaar is.
Serveren
Garneer de soep met wat peterselie.
Serveer de soep met stukjes hardgekookt ei en wat fijngesneden achterham.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.