stomen

Asperges met eieren, ham en basilicumboter

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snijd van de asperges een stukje van de stelen.

Pluk het basilicumblad af, leg de blaadjes op elkaar en snijd ze in repen.

Was de eieren grondig.

Koken

Leg de krieltjes in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de krieltjes gaar in 18 minuten. Leg na 10 minuten de eieren erbij en kook ze in 8 minuten hard.

Leg de asperges in een kookpan, schenk de rest van het kokende water erop, zodat ze onder staan. Breng het water opnieuw aan de kook. Kook witte asperges in 15 minuten beetgaar en groene asperges in 6 minuten.

Neem de eieren uit de pan. Schrik ze onder stromend koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Giet de krieltjes af en houd ze warm in de pan.

Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter, knijp de knoflookteen er boven uit en verwarm de boter 1 minuut. Roer de basilicum pas op het allerlaatst bij de warme boter, om zoveel mogelijk smaak te behouden.

Serveren

Serveer de asperges met de beide hamsoorten, eieren, krieltjes en de warme kruidenboter. Voeg aan tafel zout en peper naar smaak toe.