stomen

Aspergefrietjes met kip en rijst

Ook lekker met wortel of courgette!

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Ze zijn knapperig, zien eruit als frietjes en het zijn… groenten! In zo’n lekker jasje lusten we alle groenten wel. We kiezen vandaag voor witte en groene asperges.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd 1,5 tot 2 centimeter van de onderkant van de witte asperges af en leg ze 30 minuten in koud water.

Schil de witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder de kop naar beneden. Ga twee keer helemaal rond en schil iets overlappend, zodat er geen randje schil meer overblijft.

Snijd de asperges in de lengte doormidden en halveer ze. Snijd van de groene asperges ook ± 1,5 centimeter van de onderkant en halveer ze.

Dep de groenten goed droog.

Doe de maïzena in een schaaltje.

Zorg dat je ijskoud water hebt door het even in de vriezer te zetten of met ijsklontjes

Koken

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm in de pan.

Bak de kipfilets en warm op het laatst wat teriyakisaus mee.

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem of een diepe wok tot 180 graden.

Meng het water en het ei met de bloem en 2 eetlepels van de maïzena tot een luchtig beslag. Meng niet te lang, er mogen klontjes in zitten.

Haal – als de olie op temperatuur is – een paar asperges (niet te veel tegelijk!) eerst door de overige maïzena en dan door het beslag. Laat ze langzaam in de pan zakken, bijvoorbeeld met een schuimspaan of frituurschep.

Frituur de groenten in een paar minuten goudbruin en gaar. Schep ze voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Frituur de rest van de aspergefrietjes op dezelfde manier.

Serveren

Doe wat rijst in een glas en zet dit op z’n kop op een bord. Haal het glas er voorzichtig af, zodat de rijst als een torentje blijft staan.

Leg de kipfilets op de borden.

Serveer met een (Oosterse) saus naar keuze.