stomen

Asperge tempura met hollandaise dip

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de asperges met een dunschiller.

Snijd de kontjes er van af (ongeveer 2 à 3 cm). Bewaar de schillen en de kontjes, dan kun je er later nog soep van maken.

Snijd de asperges in de lengte door de helft. Snij ze daarna door de breedte door de helft. Zet dit even opzij.

Snipper een sjalotje voor de Hollandaise dip.

Koken

Doe de dragon azijn met de witte wijn, sjalotten en de peperkorrels in een pan.

Zet de pan op hoog vuur en kook dit in tot de helft.

Zeef dit en laat afkoelen.

Scheid de eieren. Voeg 4 eidooiers toe aan 5 eetlepels van het ingekookte vocht en klopt het au bain marie op tot het goed bindt.

Smelt in een pannetje boter en schep de eiwitten eruit.

Neem de kom uit de au bain marie. Voeg in een dun straaltje, onder voortdurend kloppen, langzaam de boter toe. Als je hulp hebt van een ander gebruik die dan. De temperatuur van de boter en eieren moeten ongeveer gelijk zijn.

Breng dit op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.

Zet de saus apart op een warme plek, bijvoorbeeld de kachel.

Voor het tempurabeslag voeg je wat ijsklontjes bij 2 dl water, doe een eidooier erbij en klop het los.

Voeg de bloem en het zout toe en klop dit ook op, kleine klontjes zijn niet mega erg.

Verhit de olie op 180 graden.

Haal de asperges snel door het tempurabeslag heen en frituur ze tot ze goudbruin beginnen te worden.

Serveren

Serveer ze met de zelfgemaakte Hollandaise saus. Eet smakelijk!