stomen

Arabische auberginesoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snijd de knoflook fijn.

Snijd de aubergines in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.

Koken

Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.

Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee.

Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes en het kaneelstokje toe. Breng het geheel aan de kook.

Kook de aubergines in circa 10 minuten gaar. 

Verwijder het kaneelstokje. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Pluk de blaadjes koriander.

Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.