stomen

Andijvie wraps

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan in circa 8 minuten lichtbruin en gaar.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de ui, knoflook en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak circa 4 minuten mee. Snijd de tomaten in blokjes en schep bij de groente en breng het geheel aan de kook. Kook, heel zachtjes, circa 5 minuten.

Haal de achterkant van de andijvie af. Snijd de andijvie in flinter dunne reepjes. Was de andijvie goed en laat heel goed uitleken. Evt. de slacentrifuge gebruiken, voor een overtollig water.

Schep de helft van de andijvie door de warme saus en roer die goed door elkaar heen.

Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Besmeer de tortilla’s met de saus. Verdeel de resterende andijvie eroverheen. Verdeel de kipfilet over de andijvie. Lepel de crème fraîche eroverheen. Rol de tortilla’s op en serveer.