stomen

Amusesoepje met spruitjes en amandeltopping

Receptinformatie

Soep
8 personen
Voorgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de ui fijn.

Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn.

Maak de spruitjes schoon en halveer deze.

Koken

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de gemberwortel en kerriepoeder.

Verwarm de spruitjes ca. 2 minuten mee.

Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ca. 15-20 minuten met het deksel op de pan op zacht vuur koken tot de spruitjes gaar zijn.

Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Hak het amandelschaafsel en de koriander fijn en meng deze door de kaas tot amandeltopping.

Pureer de soep en breng deze op smaak met kookroom, zout en peper.

Serveren

Verdeel de amusesoep over 8 glaasjes en garneer elk glas met een lepel amandeltopping.