stomen

Amerikaanse Coleslaw

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Coleslaw kennen we allemaal wel uit het bakje in de supermarkt. Maar dit Amerikaanse gerecht is veel lekkerder en gezonder als je deze zelf maakt! Coleslaw is ideaal voor bij de barbecue of op een broodje.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, halveer de kool en snijd deze in heel dunne reepjes. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline. Doe de gesneden kool in een grote schaal.

Schil de wortel en rasp deze grof, snijd de schoongemaakte sjalotten in halve dunne ringen. Meng dit samen met de wortel door de gesneden spitskool.

Koken

Maak de dressing; Doe de appelazijn samen met de mayonaise en yoghurt in een met schroefdop afsluitbare pot, voeg zout en versgemalen peper en 2 ijsblokjes toe.

Draai de dop erop en schud totdat een homogene dressing ontstaat. Meng deze dressing door de Amerikaanse Coleslaw. Laat de salade bij voorkeur afgedekt 1 uur in de koelkast de smaken ‘ontwikkelen’.