stomen

Almorejo

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Kook de eieren in een pan met ruim water in ± 8 minuten hard, laat ze direct ‘schrikken’ onder koud stromend water. Pel ze direct, hak vervolgens 3 eieren heel fijn en druk 1 ei door een zeef tot ‘mimosa’.

Snijd het brood in kleine blokjes en week ze in een klein beetje water tot ze iets ‘opzwellen’.

Snijd de tomaten in heel kleine stukjes, pel en snijd de knoflook heel fijn.

Snijd de ham in heel dunne reepjes.

Koken

Knijp het brood uit, doe dit samen met 3 eieren, de tomaten, knoflook, azijn en olijfolie in een blender en pureer het geheel tot een romige tomatensoep.

Laat de soep door en door koud worden in de koelkast.

Serveren

Serveer de Almorejo gegarneerd met de reepjes Serranoham en Mimosa van ei.