stomen

Aardappeltjes uit de oven

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Was de aardappels en halveer ze. Laat de schil om de aardappels zitten voor extra smaak en bite.

Kook de aardappels circa 10 minuten. Giet de aardappels af en laat deze een aantal minuten rusten.

Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes. Bewaar 2 takjes voor de garnering. Kneus de blaadjes in een vijzel.

Koken

Verdeel de aardappeltjes in een braadslee en giet er de olijfolie overheen.

Voeg de teentjes knoflook (incl. schil) en de rozemarijn toe en bestrooi met wat peper en zout.

Hussel het geheel even door elkaar en zet de braadslee in de oven voor 20-25 minuten. De aardappeltjes zijn klaar als ze goudbruin zijn en een lekker knapperig korstje hebben.

Serveren

Garneer de aardappeltjes met de 2 overgebleven takjes rozemarijn. De gepofte knoflook is nu lekker zacht en combineert heerlijk bij de aardappeltjes en kalkoen.