stomen

Aardappelroomsoep met andijvie en zalm

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd ze kleiner.

Snipper de paprikahelft heel fijn.

Snijd of knip de bieslook fijn.

Koken

Zet de aardappels op met 3 dl water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels op laag vuur en afgedekt gaar in 20 minuten.

Verhit intussen de ‘basis voor roomsoep’ tot tegen de kook aan. Hang een zeef boven de roomsoep en schenk de aardappels met het kookwater erin.

Wrijf de aardappels door de zeef. Roer de soep glad en breng deze aan de kook. Roer de paprikasnippers en zalmsnippers erbij en kook de soep 4 minuten zachtjes door.

Roer de andijvie erbij en breng de soep op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en roer de bieslook erbij.