stomen

Aardappel-ovenschotel met tomaat en tonijn

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Koken

Was de aardappelen en kook ze in gezouten water in 25 minuten gaar. Giet ze af, pel ze en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes, leg ze in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.

Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel hem over de aardappelen. Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snijd de rest in dunne schijfjes. Verdeel de courgetteschijfjes over de tonijn. Bestrooien met zout en peper.

Snijd de tomaten kruislings in en leg ze vervolgens enkele seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Halveer de tomaten en verwijder de steelaanzetten.

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Klop de eieren los met de melk en breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaas erdoor. Verdeel een derde van het eimengsel over de courgetteschijfjes, leg hierop vervolgens de tomaten met het snijvlak naar beneden en giet de rest van het mengsel hiertussen. Bestrooi het geheel met peterselie en laat het in 35 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven.