stomen

Marrokaanse kruidensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel waar meer dan 12 verschillende kruiden in zitten. De bekende kruidenmix verrijkt vele recepten waaronder deze heerlijke soep met aardappel en chorizo.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes.

Snijd de chorizo in heel kleine blokjes.

Koken

Bak de chorizo blokjes uit in een ‘droge’ koekenpan tot ze krokant zijn.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan, fruit hier de kleingesneden groeten in aan gedurende 4 minuten, strooi er dan de Rash-el-Hanout in en laat dit even mee fruiten.

Schenk er dan de bouillon op en laat de groenten, op een matig vuur, in ongeveer 15 minuten gaarkoken.

Pureer de soep met een staafmixer.

Serveren

Serveer de gepureerde soep in voorverwarmde komen met in iedere kom een lepel room, wat krokante chorizo en fijngehakte koriander.