stomen

Goed gevulde Coeur de Boeuf

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Voorgerecht
10-20 min

De coeur de boeuf is een tomaat wat zich uitstekend laat vullen. Maar wat doe je er in? Hier 3 lekkere vullingen voor in de tomaat, met of zonder vis.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd een klein kapje mét kroontje van de Coeur de Boeuf tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten. Lees <a href="http://www.verseoogst.nl/blog/de-lekkerste-gevulde-tomaten/">hier</a> hoe je de tomaten kan uithollen.

Koken

<h3>Spicy Makreel:</h3> Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, makreel, bieslook en knoflook in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat rode peper. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling, et voila!

<h3>Wicked Tuna:</h3> Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, tonijn, bieslook en knoflook in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling, et voila!

<h3>Vega:</h3> Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het avocadovlees in blokjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de avocado, bieslook en knoflook in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat druppels tabasco. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling.

Serveren

Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.