Wanneer je een mooi gerecht op tafel hebt gezet wil je er natuurlijk een goede foto van maken om te laten zien of om op Instagram te plaatsen. Gelukkig hoef je tegenwoordig helemaal geen dure professionele camera te hebben om een goede foodfoto te maken. Met deze tips maak jij de mooiste foto's van je eten!

1. Zorg voor de perfecte belichting

Belichting is een van de belangrijkste factoren bij foto's van eten. Natuurlijk licht is het beste maar te fel is ook niet goed. Als er teveel licht is kan je de zon het beste afschermen. Er is dan nog genoeg daglicht om toch een goede foto te maken.

Is er te weinig licht? Gebruik dan een spiegeltje, aluminiumfolie, een stuk wit karton of de achterkant van een warmtedeken om het licht te weerkaatsen en zo meer licht te creëren.

2. Een goede garnering is het halve werk.

Het is belangrijk om je eten er zo lekker en vers mogelijk uit te laten zien. Gebruik verse kruiden om je eten te garneren. Ook moet je bord niet te vol liggen en staat het mooier en rustiger als je je gerecht wat kleiner maakt. Houd altijd wat ingrediënten over zodat je die mooi kan stylen naast je bord.

3. Het juiste servies

Mooi servies maakt het plaatje helemaal af! Zorg dat je servies altijd goed bij het eten past. Maar houd het vooral simpel, druk en kleurrijk servies leidt af van het eten. Wel is het leuk verschillende soorten bordjes te gebruiken als je meerdere borden fotografeert. Ook theedoeken en bestek zijn belangrijk. Een gevouwen theedoek onder een snijplank maakt het plaatje bijvoorbeeld helemaal af.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!