De prachtige rode kleur van bietjes wil zich nog wel eens verspreiden over meer dan alleen je avondeten… Niet getreurd, voor bietenvlekken op je snijplank, handen en zelfs kleding hebben wij tips!

Op je snijplank

Normaal gesproken kan je een houten snijplank makkelijk schoonmaken met afwasmiddel en water, maar bij rode bieten vlekken heb je wat grover geschut nodig. De rode vlekken trekken namelijk meteen in het hout.

Om dit schoon te krijgen heb je wat grof zeezout en een halve citroen nodig. Strooi het zeezout over de snijplank en wrijf met de citroen over de plank. Spoel het af en je plank is weer als nieuw!

Op je handen

Wanneer je bietenvlekken op je handen hebt kun je ze schoon krijgen met een halve citroen, die je over je handen wrijft. Je kunt je handen ook in een kommetje met citroensap leggen. Als de vlekken nog niet helemaal weg zijn, scrub je handen dan met wat zeezout. Zo krijg je ook nog eens zachte handjes!

 

In je kleding

Rode bietensap op je kleding is nogal vervelend, maar vaak ziet het er erger uit dan het is! Was de kleding zo snel mogelijk met uit in een handwarm sopje. Gaat de vlek er dan nog niet uit? Probeer het dan met een mengsel van water en ammonia.

Zin gekregen in bietjes?

Probeer deze rode bietensalade met feta en verse kruiden!

Lees verder
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge