Souping is hot!

Souping is hot! Het is de nieuwste trend om je dagelijkse portie groente binnen te krijgen. Waarom? Het is simpel en je kunt eindeloos variëren met smaken!

De naam souping is afgeleid van ‘soup’ en ‘juicing’. Eigenlijk is het niets minder dan het maken van een lekker soep, waar je net zoals een smoothie verschillende verse groente bij elkaar gooit. En dat natuurlijk zonder conserveringmiddelen, smaak- en kleurstoffen. Het verschil met een smoothie is dat je de ingrediënten verwarmt of kookt. Vooral als je een gevoelige maag hebt is dit een betere optie dan een smoothie. Door het verwarmen of koken van de groente zijn deze namelijk gemakkelijker verteerbaar.

Verschillende smaken combinatiesHoud jij eigenlijk niet zo van gekookte broccoli op je bord? Door er samen met andere groente, verse kruiden en specerijen een soep van te maken wordt deze groene superfood van eigen bodem superlekker! Daarnaast is souping de ideale manier om geen groente te verspillen. Bloemkool over? Gooi het ook in de soep! Of maak juist een grotere portie en bewaar de soep in luchtdichte flessen of potten in de koelkast. Dan hoef je het de volgende alleen maar even op te warmen.

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, van een welbekende, zelfgemaakte tomatensoep tot aan deze broccoli bloemkool soep!

Recept broccoli bloemkool soep

Snijd 1 broccoli en 1 bloemkool in roosjes en hak 2 uien en 2 knoflook tenen fijn. Kook de ingrediënten met ongeveer 1 liter water en een biologisch (groente)bouillonblokje in een grote pan. Laat het 10 minuten sudderen zodat de groenten zacht worden. Laat het daarna afkoelen en maak van de ingrediënten een gladde soep met behulp van een staafmixer.

Serveer eventueel met ringetjes bosui, bestooi met peper en zout en voeg kruiden naar smaak toe zoals koriander of peterselie.

Je kunt met dit recept eindeloos variëren, denk aan boerenkool, spinazie, selderij, groene kool en courgette.

Probeer ook eens deze Indiase tomaten-linzensoep of auberginesoep.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge