Schorseneren worden vaak ‘vergeten groente’ en ‘keukenmeidenverdriet’ genoemd, mede doordat het schoonmaken een pittig karweitje is. Wij hebben de 4 stappen om deze zwarte, zandige wortels schoon te maken voor je op een rijtje gezet!

Je kunt schorseneren eerst schillen en dan koken. Maar door ze eerst te koken, gaat het schillen gemakkelijker.

  1. Borstel de schorseneren als eerste onder stromend water schoon
  2. Kook ze in de schil gaar en laat ze in koud water schrikken. Doordat ze nog in de schil zitten is het wel lastiger om de gaarheid te controleren. Voeg dunnere schorseneren eventueel pas wat later toe.
  3. Stroop de schil er af, eventueel met een dunschiller. Gebruik keukenhandschoenen, want bij het schillen komt een kleverig sap vrij dat aan je handen blijft plakken
  4. Snijd de schorseneren daarna in stukken, laat ze eventueel in water met azijn of citroensap liggen om verkleuring te voorkomen

Als je schorseneren langer wilt bewaren kun je ze ook invriezen. Schil en snijd ze dan en blancheer ze ongeveer 3-5 minuten in kokend water met een snufje zout. Je kunt ze dan tot drie maanden bewaren in de vriezer bewaren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge