Ken je roodlof nog niet en ben je benieuwd hoe het smaakt, wat je ermee kan maken en hoe je het het beste kan bereiden? Lees dan snel deze 5 vragen (en antwoorden!)

Wat is roodlof?

Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt.

Hoe smaakt roodlof?

Roodlof heeft een iets bitterdere en pittigere smaak dan witlof en Radicchio Rosso.

Hoe moet je roodlof schoonmaken?

Verwijder de buitenste bladeren en snijd het onderste stuk weg. Als de kegelvormige ‘pit’ erg groot is, kun je deze ook verwijderen. Was de roodlof snel en laat hem goed uitlekken.

Hoe kan je roodlof het beste bereiden?

Rauw, als garnering of in een salade, komt roodlof het beste tot zijn recht. De frisse rood-witte kleur staat heel mooi. Roodlof is iets minder geschikt om te koken, want dan verliest het zijn kleur en knapperigheid. Als je de groente toch wil koken, doe dat dan 12 tot 15 minuten. Roerbakken kan ook, zo’n 3 tot 5 minuten. Alle bereidingswijzen vind je hier.

Wat is een lekker recept met roodlof?

Rooflof kan je heel lekker rauw eten in een salade. Probeer bijvoorbeeld eens deze roodlofsla met appel en walnoten. Maar roodlof kan je ook goed gestoofd eten, bijvoorbeeld bij deze makkelijke risotto.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!