Slapgekookte broccoli? Het kan iedereen gebeuren. Helemaal als je naast je pannetje broccoli ook nog drie andere pannen in de gaten moet houden. En wat is nu ook al weer de perfecte kooktijd voor broccoli? Met deze tips kook je broccoli als een pro:

Beter te kort dan te lang

Het allerbelangrijkste bij het koken van broccoli is de tijd. Kook het niet te lang! Breng water aan de kook, voeg daarna pas de broccoli toe en kook het 3 tot 4 minuutjes. Hoe groter de roosjes, hoe langer de kooktijd is. Tip: zet de kookwekker! Probeer daarna met een vork te prikken in een stronkje, is deze nog heel hard? Kook de broccoli dan nog iets langer.

Afkoelen maar

Is de broccoli gaar? Giet het dan af, en spoel de broccolli daarna even af met koud water. Anders blijft het 'doorkoken' en is het alsnog langer gekookt (en slapper) dan jij voor ogen had. Sommige mensen gebruiken zelfs een ijsbadje voor de broccoli na het koken.

Vergeet de stronk niet

Vaak wordt de stronk van broccoli weggegooid, maar wist je dat je deze ook gewoon kan eten? De steeltjes van broccoli geven juist het meeste smaak! Je kan deze het best schillen en meekoken (gooi ze een minuutje eerder in de pan), maar ook bewaren en rauw eten als snack. Of bijvoorbeeld toevoegen aan pastasaus of soep en meepureren. 

Aan de slag!

Nou, waar wacht je nog op? Tijd om naar de supermarkt te rennen en die perfecte broccoli klaar te maken. Bijvoorbeeld voor in een pokébowl of bij de gnocchi! Op zoek naar meer tips om broccoli klaar te maken (denk aan stomen of roerbakken)? Kijk dan hier

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar