Dit jaar heb ik een ander goed voornemen dan vroeger. Vroeger had ik voornemens zoals: afvallen, studeren, biologisch eten, geen suiker meer eten, meer slapen en sporten. Allemaal om een kort termijn resultaat te halen. Ik denk dat dit jullie wel bekend voorkomt.

Eigenlijk geloof ik niet meer in de kracht van goede voornemens. Ik vergeet ze namelijk heel snel waardoor ik te vaak ben teleurgesteld in mijn eigen voornemens. Ik heb ze te vaak impulsief genomen. Ik was beïnvloed door anderen, mijn onzekerheid en natuurlijk de media die daar goed op in speelt. Neem als voorbeeld het voornemen om alleen biologisch te gaan eten. Allereerst is dit een duur voornemen. Ten tweede is dit niet makkelijk haalbaar, want wil je biologische eten en drinken, dan moet je hiervoor extra tijd voor reserveren. Je moet verder en meer reizen om alle producten te kunnen kopen. Ten derde moet je partner en/ of visite biologische eten en drinken kunnen waarderen.

Ik ben wel een enorme voorstander van gezond eten. Seizoensgroente en fruit wat je lokaal bij de teler kan kopen. Niet bespoten met slechte chemicaliën. Kijk eens verder dan wat de media tegen je zegt.

Één voornemen is meer dan genoeg

Ik heb besloten één voornemen te kiezen: IK LEEF IN VRIJHEID. Dit voornemen kan niemand mij afpakken en is volgens mij het meest persoonlijke voornemen wat er bestaat. Alle eerder genomen voornemens komen hierin terug, maar dan meer uitgebalanceerd. Het is er ook één die meerdere jaren en misschien wel een heel leven nodig heeft om goed uit te kunnen oefenen. Ik kan nooit teleurgesteld worden. Het geeft mij volledig de mogelijkheid om naar mijn lichaam (zowel mentaal als fysiek) te leren luisteren en het is de ultieme kans op resultaat op langer termijn.

Wat heb je nodig? Geduld en eerlijk durven zijn over én tegen jezelf. Stel jezelf vragen zoals:

  • Wanneer en waarom heb ik bepaalde voedingsstoffen nodig?
  • Wanneer heb ik meer rust nodig en hoe kan ik dat beter managen?
  • Waarom wil ik een studie doen en haal ik hiermee wel het doel dat ik wil bereiken?
  • Zit ik aan bepaald voeding vast, zoals suikers of koffie?
  • Leg ik mijzelf een last op om een uiterlijk beeld of imago te bereiken?

Gevolg: Je zelfkennis vergroot. Geef jezelf tijd en blijf je keuzes volgen. Wat ervaar je als je vrijheid kiest? Je gaat betere keuzes maken voor jezelf. Je zoekt zelf naar de beste oplossing voor jouw vraag of probleem. Misschien ga je wel bij een teler bij je in de buurt kijken en koop je over een tijdje daar wekelijks wat groente en fruit. Het kan zomaar zijn dat je hierdoor op langer termijn wat kilootjes kwijt raakt, zonder moeite! Deze keuze is toch vele malen leuker dan alleen het voornemen om af te vallen door uren in de sportschool te staan?

Van welk voornemen word jij gelukkig?

 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar