Pizza en bloemkool: die twee zou je misschien niet meteen combineren, maar als je eenmaal een pizza met bloemkoolbodem hebt geprobeerd wil je nooit meer anders.

Het kost even iets meer tijd dan een kant-en-klare pizza, maar dan heb je ook wat. Geen tijd om lang in de keuken te staan? Bereid het 'deeg' dan de avond van te voren. 

Pizzabodem van bloemkool maken

Dit is genoeg voor 1 pizza (doorsnede 25 cm):

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een bakplaat met een bakpapier erop klaar.
  • Was de bloemkool, droog hem goed af en snijd de roosjes eraf. Pureer deze met een staafmixer tot kruim. Doe dit in een bakje, dek af met folie en zet het 4 min. in de oven.
  • Laat de gestoomde bloemkool afkoelen op een theedoek en wring vervolgens al het vocht eruit.
  • Doe het bloemkoolkruim, 50 gram mozzarella, ei, zout, peper en wat knoflookpoeder in een kom. Meng het geheel en kneed er een deeg van.
  • Maak een platte pizzabodem van het deeg op de bakplaat en duw dit goed aan.
  • Bak de bodem 20 min. in de oven, tot hij goudbruin wordt.
  • Haal de bodem uit de oven, draai hem om en bak hem nog 5 min. Laat hem 5 tot 10 min. afkoelen.

 

Je pizzabodem is klaar! Nu kan je hem beleggen met alles wat jij lekker vindt. Wat dacht je van peer, blauwe kaas en walnoten? Of een klassieke pizza met tomaat en mozzarella? Als je het beleg naar jouw keuze op de pizza hebt gedaan schuif je hem opnieuw in de oven voor zo’n 8 tot 10 minuten. Garneren met wat rucola en klaar is je gezonde pizza!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar