De gezelligste tijd van het jaar is alweer aangebroken! Veel lachende mensen met rode wangen van een glaasje glühwein, de geur van dennennaalden, smeulend vuur, glanzende kledingstukken en zelfgemaakte wonderen uit de oven, heerlijk!

December, wat ben ik dol op die sfeer! Ik haal mijn mooiste spullen weer van zolder, ik vul het aan met wat nieuwe items en ik begin alweer na te denken over de feestelijke versiersels voor mijn fraai gedekte kersttafel.

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk al jarenlang werd uitgedaagd om tijdens de feestdagen uitgebreid te koken. Je wilt tenslotte graag je gasten gerechten met het ‘wow effect’ serveren. Toch raakte hierdoor het kookplezier tijdens deze dagen ondergeschikt aan de keukenprestaties. Nu pak ik dat heel anders aan. Geen buitensporige maaltijden, maar kies ik bewust voor niet al te ingewikkelde gerechten met pure ingrediënten die minstens zoveel indruk maken! Familie, tradities, eenvoud, pure smaken en samen genieten, precies zoals ik mijn kerst (en ik denk zoals iedereen de kerst) wil doorbrengen.

Kerst, lekker en gezond? Absoluut!

De dagen voor kerst, heerlijk een koude neus halen op de fiets om vervolgens mijn mand te vullen met heerlijke verse ingrediënten, kruiden en specerijen. Lekker lokaal en zoveel mogelijk biologisch. Terug naar de basis, ik kan er geen genoeg van krijgen. Je voelt je er fantastisch door en er zijn zoveel gezonde recepten waar je meteen een feestelijk gevoel bij krijgt!

Veel mensen vinden overgaan op biologisch eten erg duur, maar toch als je dit slim aanpakt en een beetje creatief denkt hoeft dit echt niet zo te zijn. Tegenwoordig zie je het ook steeds vaker in het schap van de supermarkt of in de verswinkel. Van quinoazaad tot goijbessen, aardperen, pastinaken en vele andere weldadige voedingsmiddelen en vergeten groentes. Het is erg simpel en je kunt er hele lekkere en gezonde gerechten mee maken!

Als je overweegt om biologisch te eten kun je dit combineren door andere producten te laten staan. Je kunt jezelf de vragen stellen bij het kopen van producten: heb ik het nodig en is het voedzaam? Er zijn namelijk veel producten die mensen eten die echt niet nodig zijn om te eten. Die zelfs een debet bijdrage leveren aan het behoud van een gezond lichaam. Je lichaam is tenslotte om te voeden niet om te vullen en die gedachte zijn we echt een beetje uit het oog verloren. Ik zie het kiezen voor biologische producten niet als een duurdere manier van leven, het is juist een veel ‘duurzamere’ manier van leven. Geloof mij als je eenmaal hebt geëxperimenteerd, wil je al snel niets anders meer.

Back to the kitchen!

Een keuken vol geuren die je huis langzaam vullen zijn al een voorafgaand succes voor een geslaagd kerstdiner! Gevolgd door een goed glas wijn en een gezond maar vooral feestelijk kerstdiner in gezelschap van familie en vrienden. Samen genieten, en lekker gezond het nieuwe jaar in, proost!

Hele fijne feestdagen en een bruisend 2014 gewenst!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar