Als kind was ik een enorm moeilijke eter. Door de jaren heen heb ik veel groentes leren eten en eet ik nu heel bewust graag en veel groente. Hoewel ik veel lekkere recepten heb en groente altijd op het menu staat, ontbreekt het nog steeds aan variatie. Terwijl dit nu juist zo belangrijk is, want iedere soort groente bevat verschillende vitamines en voedingswaarden. Gelukkig heb ik een fantastische oplossing zonder dat je iedere dag nieuwe tijdrovende recepten moet proberen. Zelfgemaakte groentesappen!

Het is eenvoudig, de variaties zijn eindeloos, het is super gezond en ook nog eens enorm lekker. Zonder twijfel SuperSap dus! Het principe is simpel, je maakt van rauwe onbewerkte groente een sapje. Op deze manier krijg je groentes, en dus vitamines, binnen waar je normaal niet makkelijk een maaltijd mee op tafel zet. Of misschien groentes die je niet lekker vindt en die wel super goed voor je zijn. Ik heb namelijk een aantal tips om je supersappen heerlijk smakelijk te maken.

Tip 1: voeg fruit toe, een appeltje doet wonderen en is gezond, maar ook citrusvruchten zoals citroen en limoen maken je sapje lekker fris en zijn overheersend in smaak.

Tip 2: voeg kruiden toe, zoals kaneel(superfood), munt, basilicum en bijvoorbeeld peterselie, net wat jij lekker vindt. Kies uiteraard wel voor verse (ongedroogde) kruiden.

Je kiest dus gezonde en diverse groentes en combineert deze met fruit en kruiden. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een sapcentrifuge of blender. Denk aan de volgende vuistregels als je een sapcentrifuge gebruikt.

  • Was alles goed, zeker als je niet voor biologisch en onbespoten gekozen hebt
  • Verwijder harde schillen zoals van een sinaasappel
  • Verwijder harde pitten, takjes(steeltjes) en stronken, zoals bijvoorbeeld van witlof of venkel
  • Nu kan alles erin

Gebruik je een blender dan gelden dezelfde richtlijnen, maar je sap wordt dan een smoothie en is een stuk dikker. Vind je dit vervelend, voeg dan kokoswater, amandelmelk of gewoon water toe. Je kunt ook voor versgeperst sinaasappelsap kiezen om de smoothie wat dunner te maken. Ik maak mijn supersap ’s ochtends en gebruik altijd een sapcentrifuge. Ik ben inclusief het schoonmaken van mijn machine binnen 15 minuten klaar. Je dag zo beginnen, geeft je niet alleen meteen energie, het is ook nog eens super voor je spijsvertering en je weerstand.

Mijn favoriete recept

Om je op weg te helpen, hier het recept van een van mijn favorieten!

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 1 venkel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1⁄2 groene paprika
  • 1 handje peterselie
  • 2 appels
  • 1⁄2 limoen

Maak jij wel eens sapjes? Of ga je het nu proberen? Ik hoor altijd graag jouw ervaringen.

Liefs Becky

 

 

 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar