Van snackkomkommer naar zoetzure augurk in zes stappen. Een dag laten intrekken en je eet je volgende hamburger met zelf ingemaakte augurken. Lekkerder gaat 't niet worden!

Een augurk wordt normaal gesproken natuurlijk niet van een snackkomkommer gemaakt, maar het is wel superleuk zo’n mini komkommer om te toveren tot een zoetzure bom. En het is ook nog eens lekker makkelijk.

Dit heb je nodig:

400 gram snackkomkommers, 125 ml kraanwater, 350 ml azijn, 150 gram suiker, 1/4 paprika, 1/4 ui, 1 theelepel kardemon, 1 theelepel jeneverbessen, 4 takjes dille, 1 handje gesneden bieslook en natuurlijk een grote- en een kleine weckpot.

En zo maak je het!

  • Was de komkommers en snijd ⅔ voor de grote pot in repen en ⅓ voor de kleine pot in schijfjes. 
  • Breng ondertussen het azijn met de suiker en het kraanwater aan de kook. 
  • Doe de komkommerschijfjes, een beetje gesneden paprika en wat van de bieslook in de kleine weckpot. 
  • Stop de repen komkommer in de grotere weckpot samen met de rest van de paprika, ui, kardemon, jeneverbessen en dille. 
  • Laat het azijnmengels iets afkoelen zodat de potten niet breken en verdeel het kookvocht vervolgens over de twee potten. Zorg dat de komkommers helemaal onder water staan. 
  • Als de potten helemaal zijn afgekoeld kunnen ze in de koelkast. Alleen nog 24 uur intrekken en ze zijn klaar! 

Smaak te pakken?

Eigenlijk kan je bijna alle verse groente wel inmaken. Blijven ze lekker lang houdbaar én het is natuurijk een leuke toevoeging aan je warme maaltijd.

Nog meer groente inmaken doe je zo
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar