Nee, dit is geen blog over hoe zand tussen je kiezen de nieuwste foodhype is of over hoe je je groente moet wassen, dirty veggies zijn groente direct gegrild tussen de kolen van je barbecue. En dit is waarom je dat móét proberen dit BBQ-seizoen!

Het verschil met grillen op de grill is dat je eten tùssen de kolen die echte rokerige barbecuesmaak krijgt. Rokerige baba ganoush, smokey mais en dirty onions. Krijg je al honger?

Voordat je je groente zomaar tussen de kolen gooit, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Gebruik houtskool of briketten zonder toegevoegde chemicaliën. Ook is het belangrijk dat de kolen helemaal wit zijn voordat je je groente ertussen legt. Je hoeft niet bang te zijn dat je groente verbrand. Omdat je het direct tussen de kolen legt, krijgen de kolen geen zuurstof om vuur te creëren. Je kookt dus puur op de hitte van de kolen!

Dips uit de kolen

Door de rokerige smaak til je je dips naar een hoger niveau als je ze met dirty veggies maakt. Smokey baba ganoush, anyone?

Zo maak je het

Smokey maïs

In Amerika een BBQ-klassieker en niet zonder reden! Want nadat je een kolf maïs met blad en al tussen de kolen hebt gedaan, smaakt maïs uit blik nooit meer hetzelfde.

Zo maak je het

Klaar om te barbecueën dit weekend? Vind alles wat je nodig hebt op verseoogst.nl/veggiesonfire

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!