Ik ben een believer. Groenten en fruit komen snoeihard terug met een enorme opmars! Waarom? Omdat Hollandse groenten hét hebben.In een wereld waar 1 op 6 te dik, obese is, en de gezondheidskosten de spuigaten uitlopen, zijn groenten en fruit the champ. Twee stuks fruit en twee ons groenten per dag, dat zou de standaard moeten zijn, en toch gebeurt het te weinig. In achterstandswijken in Amsterdam blijkt zelfs dat de groenten en fruit consumptie op achterstand staat waardoor – komt ie – de gemiddelde levensverwachting 10 jaar eerder eindigt.

Gezondheid

En nu komt mijn punt waarom ik believers ben. In een tijd van stijgende gezondheids- en zorgkosten, slechte eetgewoonten, een tijd waarin het vertrouwen in ons voedsel onderuit gaat kan de volledig gecontroleerde teelt van groenten en fruit met de beste kwaliteitssystemen van de wereld er met de winst vandoor gaan. Alle – herhaal alle – medicijnen die u op voorspraak van de arts haalt bij de apotheek, al die stofjes vinden hun oorsprong in de natuur. De grote chemiereuzen zijn enorm doorgeschoten in het systeem door daar op een kunstmatige synthetische manier dat werkzame stofje na te maken uit de natuur. U eet dus een heilzaam middeltje wat zijn oorsprong vindt in de natuur maar nagemaakt is in een lab. Al deze stofjes – ook wel biomedische stoffen genoemd – zitten in – u raadt het al – in groenten en fruit.

Biomedische stoffen

De eerste proeven in het veld tonen aan dat de biomedische stoffen in komkommer, brocolli, asperges en aardbeien van een ongekende kwaliteit zijn. Als we nu eens met z’n allen iets meer verse groenten en fruit verorberen, dan hebben we louter winnaars. Allereerst de belangrijkste, dat bent u, u wint Olympisch Goud want u heeft een betere gezondheid op de lange termijn en een betere levensverwachting. Denk aan de curatieve gezondheids- en zorgkosten die we niet meer bij kunnen benen in deze gezondheidsstaat die op een faillissement afstevent. Groente is de preventieve gezondheidszorg. Daarnaast blijft de leefbaarheid in de straat overeind, want de groenteboer – die dan in een keer is gebombardeerd tot De groene Apotheek– behoudt zijn boterham, en belangrijk – de teler van de Verse Oogst die alle tijd liefde aandacht energie en investeringen gedaan heeft in dat Hollandse topproduct kan blijven telen. Immers, alles wat aandacht krijgt groeit.

Groenten en fruit

Een oproep aan alle doctoren: schrijf voortaan het recept uit van groenten en fruit in plaats van de chemiepil van de pillendraaier. Stuur mensen naar de groenteman in plaats van naar de apotheek. Wij mensen hebben een digestief systeem wat feilloos ontworpen is om groenten en fruit tot op de oorsprong van elementen en vitaminen en mineralen te verteren. In welke maatschappij waar je wordt doodgegooid met pillen leven wij eigenlijk? Ergens is het toch verkeerd gegaan in het (facturatie)systeem van de zorg. Voorkomen met groenten en fruit is beter dan genezen met pillen. Ik ben believer en omdenker, de eerste groenten zijn al volledig geanalyseerd op biomedische stoffen en u raadt het al, de echte natuur is zoveel heilzamer dan het recept op herhaling. Op naar de groene apotheek, onze natuur in de tuinbouw heeft alle antwoorden allang gevonden, wie volgt?

 

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!