Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Decoratietips voor een authentieke feesttafel

Hoe kleed je de tafel nu het leukste aan voor het diner tijdens de feestdagen? Tips voor een authentiek gedecoreerde tafel vind je hier:

1
Recept

Aankleding

Gebruik voor de aankleding van je tafel verschillende soorten bestek, welke niet uit dezelfde serie komen. Dit geeft een speels effect! Waxinelichthouders, kaarsen en kandelaren die niet bij elkaar passen kunnen er ook bij op tafel. Takjes met rode bessen of gedroogde bloemen maken het af. Zo creëer je een authentieke kersttafel, zoals in de tijd van Rubens en Breugel.

1
Recept

Kruiden en specerijen

Leg her en der op tafel bosjes kruiden, zoals tijm, rozemarijn en salie. Het ziet er sierlijk uit op tafel, en het is handig als je je gerecht nog iets extra wilt kruiden. Ook kun je kleine bakjes met grof zout en gemalen peper neerzetten, dit staat feestelijker dan de standaard vaatjes. Ook een trosje druiven is heel geschikt om op tafel te leggen. Druiven zien er niet alleen mooi uit, ze neutraliseren ook je smaak. Heel fijn voor tussen de verschillende gerechten in!

1
Recept

Materialen

Gebruik verschillende materialen voor het dekken van je tafel! Denk aan een stoere houten ondergrond, met daaroverheen een linnen of juten loper. Hier overheen kan je weer verschillende platen of onderleggers leggen, zodat de materialen mooi op elkaar stapelen. Zet en leg alles een beetje scheef voor een speelser effect.

1
Recept

Schalen en bakjes

In plaats van de standaard schalen en bakjes kan je ook kiezen voor verrassendere presentatievormen. Serveer bijvoorbeeld de aardappelpuree in een weckpot, en gebakken aardappeltjes in een ouderwets koekblik! Dit geeft een bonte verzameling op de tafel.

Rode bessensaus voor bij wild

Tijdens Kerst wordt er veel vlees gegeten. Met deze heerlijke saus van rode bessen zal je vlees nog lekkerder smaken! Probeer hem eens met een heerlijke entrecôte of steak.

Lees meer