Knoflook, de favoriete smaakmaker van velen. Wij houden ons niet aan de aanbevolen hoeveelheid knoflookteentjes in een recept... Naast dat knoflook heerlijk is in je favoriete gerechten, zitten er helaas ook wat nadelen aan. Denk aan geurende handen, soms wel 2 dagen lang (!) en natuurlijk knoflookadem. Deze blog gaat je alles vertellen over hoe je het beste uit jouw knoflookteentjes kan halen!

Knoflook pellen

Voordat je de knoflook kan toevoegen in je gerecht, moet je de teentjes natuurlijk pellen! Vervelende schilletjes die simpelweg niet los willen laten, zorgen ook nog eens voor stinkende vingers. Doe je ongepelde knoflookteentjes in een potje en schudden maar! Hierdoor worden de teentjes gepeld, zonder dat je zelf hoeft te plukken. Het kan zijn dat niet alle teentjes helemaal gepeld zijn, maar de velletjes van deze teentjes zitten nu heel los, waardoor je ze makkelijk kan verwijderen. Binnenkort delen we onze video op onze instagram en tiktok @verseoogst waar we laten zien hoe dit moet!

Groene uitlopers

Oeps, de knoflook heeft iets te lang op het aanrecht gestaan en heeft nu groene uitlopers. Maar let op! Gooi de knoflook niet weg. Snij de groene uitlopers wel uit de knoflook, want deze zijn heel bitter van smaak. De rest van de knoflook kan je gewoon nog gebruiken! Er wordt natuurlijk geen knoflook verspilt in jouw huis! 

Knoflookadem

Tuurlijk kun je voor een tijdelijke oplossing goed je tanden poetsen of een kauwgumpje nemen, maar voorkomen is beter (en makkelijker) dan genezen! Voeg peterselie toe aan je gerecht, om de sterkte van de knoflook uit te balanceren. Nog effectiever is op peterselie kauwen na het eten van een knoflookrijk gerecht. 

Aan de slag met knofook!

Nu je weet hoe je het beste kunt omgaan met je knoflookbollen is het tijd om ermee aan de slag te gaan. Probeer eens de ultieme dip voor knoflook lovers!

Knoflook-uiendip
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar