Geen last-minute cadeaustress dit jaar, we hebben hét vaderdagcadeau dat ook nog perfect is om samen met de kids te maken: zelfgemaakte BBQ-saus. Want liefde gaat door de maag, toch? Dan is het organiseren van de BBQ die erbij hoort ook een kleine moeite.

De sous-chef mag behalve helpen met de bereiding ook de knutselspullen uit de kast halen, want bij dit vaderdagrecept komt ook een hoop creativiteit kijken. Met de weckpot als canvas!

Wat heb je verder nodig?

500 gram romatomaten, 1 ui, 3 eetlepels stroop, 1eetlepel azijn, 1teen knoflook, 2 eetlepels tomatenketchup, olie, 1/2 theelepel chilipoeder en 1 theelepel paprikapoeder.

En dan de bereiding

  • Allereerst: de kids installeren voor het creatieve gedeelte. Zo kun jij ondertussen de ui en knoflook fijnsnijden en de tomaten grof.
  • Fruit vervolgens de ui in olie en voeg als dit glazig is de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder  toe. Fruit dit 1 minuut mee.
  • Voeg nu de tomaat, stroop, azijn en tomatenketchup toe. En wachten maar! De saus moet nu 20 -25 minuten inkoken op middelhoog vuur. Tegen de tijd dat de kids uitgeknutseld zijn kunnen ze mooi helpen als roer-chef.
  • Als laatste  is het tijd om te pureren. Laat hierna alles goed afkoelen voordat je het in de weckpot giet.
  • Afversieren en jullie zijn klaar! In de koelkast is de saus ongeveer een week houdbaar.
fotoalbum_6.jpg

Een papa die helemaal niet van BBQ'en houdt? Daar hebben we de allerlekkerste pannekoeken voor!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge