De telers van BakkerBio, zijn uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2015. De uitreiking vond woensdagavond 21 januari plaats op het Foodplein van de Bio-beurs.

bakker bioBakkerBio teelt in Munnekezijl diverse bio-gewassen, zoals bloemkool, aardappelen, knolselderij en granen. BakkerBio stelt in de teelt de bodem centraal. Door innovaties in bodembewerking, zoals niet ploegen of spitten plus beddenteelt met vaste rijpaden, blijft de natuurlijke gelaagdheid van de bodem in stand. De telers zoeken duurzame oplossingen die passen bij de bodemaanpak op het bedrijf, waarbij de kringloop centraal staat. Eigen innovaties, zoals de schoffelmachine die ook eitjes van de koolvlieg wegblaast, zorgen voor een weerbaar systeem met minder brandstofgebruik en goede rentabiliteit. Deze totaalaanpak heeft de jury doen besluiten om de eerste prijs aan BakkerBio toe te kennen.

Jurylid Maria van Boxtel roemde de drie genomineerden vanwege het feit dat ze allemaal niet bang zijn om om zich heen te kijken en zo op innovatieve idee├źn komen.

Wil je meer weten over de biologische teelt? Kijk dan op onze bio pagina.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar