Ken jij de Junami al? Het is een frisfruitige appel met een knapperige bite. We stellen ‘m graag aan je voor:

Wat is een Junami appel?

Junami is een bepaald ras appel, ontstaan uit een kruising met onder meer de bekende Elstar. Het is een knapperige appel met een mooie ronde vorm en een gaaf uiterlijk. De Junami appel is helderrood en het vruchtvlees heeft een fijne textuur. De smaak is fris en daarom is de Junami super geschikt om gewoon uit het vuistje te eten.

Welke appel gebruik je voor welk gerecht?

De Junami is één van de vele soorten appels. We noemden al even de Elstar, maar je kent waarschijnlijk ook wel de Jonagold, Goudreinette en de Pink Lady. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En als je gaat koken met appels, welke appel kan je dan het beste gebruiken voor welk gerecht? Alles daarover lees je hier.

Hoe kan je appels het beste bewaren en bereiden?

De Junami kan je, net als alle appels, het beste in de koelkast bewaren. Dan blijven ze tot 4 weken goed. Als je appels op de fruitschaal bewaart worden ze veel sneller overrijp. Dan beinvloeden ze de rest van het fruit op je fruitschaal ook nog eens nadelig, omdat ze een stofje (ethyleen) produceren dat het rijpingsproces versneld. Als je de appel op gaat eten kan je hem het beste niet schillen, want in de schil zitten heel veel van de vitamines van de appel! Een handige tip om appels te snijden vind je hier. Na het snijden besprenkel je de appel met wat citroensap zodat hij niet bruin wordt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge