Dat appels en peren gezond zijn en dat je de schil het beste wél op kunt eten wist je misschien al, maar er is nog zoveel meer! En je raad het misschien al, die weetjes hebben voor je op een rijtje gezet. Daar komen ze, 10 Appels- met Perenweetjes waar je de show mee gaat stelen op elke verjaardag:

Wedje leggen?

Wist je dat een peer zinkt en een appel blijft drijven? Dit komt omdat een appel voor 25% uit lucht bestaat en daarmee lichter is dan water en een peer niet. Hét perfecte weetje om een weddenschap mee te leggen, want dit raad de ander nooit!

Kleur = smaak

De kleur van een appel vertelt je meer dan je denkt: hoe groener de appel, hoe zuurder van smaak en hoe roder, hoe zoeter! Precies het ezelsbruggetje wat je nodig hebt als je weer eens besluiteloos in de supermarkt staat. 

Change it up

Waarschijnlijk koop je vaak dezelfde appel. Gewoon, omdat je die het lekkerst vindt. Toch is het helemaal niet gek om eens af te wisselen, want elke appelsoort bevat zijn eigen gezonde stoffen. Hoe meer verschillende appels, hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt.

De keuze is reuze

En je hebt wat verschillende soorten om uit te kiezen hoor: er zijn namelijk wereldwijd wel 7500 soorten appels! 

Appels bewaren

Bewaar jij je appels altijd op de fruitschaal? Tijd om daar verandering in te brengen. Appels zijn veel langer lekker als je ze in de koelkast bewaart en daarnaast zorgen appels ervoor dat ander fruit op de fruitschaal eerder overrijp wordt. Niet de bedoeling dachten wij zo. 

En m’n peren dan?

Voor peren hebben we ook een handig bewaartrucje: onrijpe peren rijpen het beste op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Zijn ze eenmaal rijp? Bewaar ze dan weer in de koelkast, dan blijven ze langer lekker. Kun je er op elk moment een lekkere pizza mee maken!

Oh yeah!

Steeltje

En wist je dat je het steeltje van een stoofpeer tijdens het bereiden gewoon kunt laten zitten? Het steeltje geeft tijdens het koken namelijk juist extra veel smaak af!

Alles moet op

En ook met het klokhuis van een appel wordt over het algemeen niks gedaan. Superjammer, want hiermee gaat soms wel 30% van de appel verloren, terwijl je het klokhuis ook prima kunt eten. Het bevat veel vezels en je kunt zo nog langer van je appel genieten. Het is wel verstandig om de pitjes en het steeltje niet op te eten. 

De kater komt la… nooit!

Peren kunnen je helpen je kater te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van een peer of het drinken van perensap voordat je alcohol drinkt, helpt met het voorkomen van een kater. Peren smoothie voor ‘t stappen dan maar?

Het proberen waard, toch?

En dan het allerbelangrijkste

Wist je dat appels en peren zó veel meer zijn dan die snelle snack voor onderweg of alleen voor de dorst? Niet? Dan heb hebben we 18 verrassende combo’s voor je om het te bewijzen. Wel allemaal proberen, hoor. 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar