Roodlof, het kleurrijke broertje van witlof! In deze blog leer je alles over deze groente!

Roodlof is een kruising tussen...

Witlof en Radicchio Rosso! Net als witlof en andijvie, behoort roodlof tot de familie van de cichoreiachtigen.

Roodlof kan je beter niet koken

Roodlof is minder geschikt om te koken, omdat de mooie rode kleur dan verdwijnt. Ook komt dit de smaak niet ten goede. Roodlof kun je beter rauw eten, of even kort grillen in een grillpan. 

Donker bewaren

Roodlof is minimaal een week vers te houden als je de struikjes koel en donker bewaart, bij voorkeur in de koelkast.

Lekker veelzijdig!

Roodlof heeft een iets bittere en pittigere smaak dan witlof en Radicchio Rosso. Rauw, als garnering en in een salade komt roodlof het beste tot zijn recht. Ook de frisse rood-witte kleur van roodlof doet het zo goed in bijvoorbeeld voorgerechten. Grillen is ook heerlijk!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar