Het product van de week is rabarber! De vijf tips die je nog niet wist over deze frisse stengel hebben we voor je op een rijtje gezet. Onder andere waardoor het nu komt dat je tanden wat stroef aanvoelen na het eten van rabarber.

1. Vitamine C rijk en caloriearm!

Rabarber zit vol met vezels en vitamine C. Hij zit minder vol met calorieën: maar zo'n 23 kilocalorieën per 100 gram.

2. Stroeve tanden?

Is het jou ook wel eens opgevallen dat jouw tanden wat stroef aanvoelen na het eten van rabarber? Dit komt door het oxaalzuur. Drink daarom na het eten van rabarber een glas melk, dan verdwijnt dit gevoel.

3. Rabarber invriezen

Zorg dat je rabarber zo veel mogelijk verpakt of bedekt in de koelkast bewaart, anders drogen de stelen snel uit. Je kunt rabarber ook invriezen zonder vooraf te blancheren. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je rabarber tot 12 maanden in de vriezer bewaren (minimaal -18°C).

4. Geforceerde rabarber

Rabarber wordt ook in de winter geteeld, dit noemen we geforceerde teelt. De rabarber groeit dan in het donker. Deze rabarber is zachter en zoeter van smaak en heeft een prachtig dieprode kleur.

5. Hoe roder hoe zoeter!

Voor rabarber geldt: hoe dunner en steviger de stelen, hoe lekkerder de rabarber. Er zijn verschillende soorten rabarber: met groene, groenrode of rode stelen. Hoe roder de stengels, hoe zoeter de rabarber. Groene stelen zijn zuurder dan rode, maar ze zijn niet onrijp. Door bewaren zullen ze ook niet rood worden.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge