De wat..? Doyenné du Comice, de koning der peren en naast de Conference een van de meest geteelde rassen in Nederland. Probeer hem eens heerlijk uit het vuistje, in een toetje of op een kaasplankje. Lees hier alles over de peer met het ronde buikje!

Uit het vuistje

De Doyenné du Comice is net als de Conference een handpeer. Dit houdt in dat de peer meteen gegeten kan worden. Het ronde buikje van de peer zit vol heerlijk sappig wit vruchtvlees. Houd daarom altijd een servetje bij de hand, dat wordt gegarandeerd morsen!

Gezond peertje

Net als alle andere peertjes zit de Doyenné du Comice vol vezels. Daar is jouw spijsvertering hartstikke blij mee! De suikers en fructose in de peer helpen je alert te blijven en zorgen voor een energieboost. Vochtige peertjes zijn goed voor de hydratatie. Dat zorgt voor het reinigen van je lichaam en voor een mooie huid. Een supergezond peertje dus!

Bewaren

Met peren is dit een trucje. Je kan alle peren namelijk niet op dezelfde manier bewaren. Ongerijpte peertjes kun je het best bewaren in de fruitschaal, bij het andere fruit. Leg je peer naast een tros bananen als je wilt dat deze sneller rijpt. Eenmaal rijp? Dan is het het beste om de peer in de koelkast te bewaren. Dan kan deze net wat langer mee.

Koken met peer

Met peren kun je eindeloos variëren. Eet hem lekker uit het vuistje of meng hem heerlijk door een frisse salade. Door de zoete smaak kan de Doyenné du Comice ook met kaas gegeten worden op een dessertplankje bijvoorbeeld. Ben jij een echte zoetekauw? Probeer eens peer in bladerdeeg met Italiaanse ijsmousse. Eetsmakelijk!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge