De snackkomkommer is het kleine broertje van de gewone komkommer en wordt vaak gebruikt als groente om mee te nemen of om, zoals de naam al zegt, lekker te snacken. Maar waar komt deze komkommer nu eigenlijk vandaan en wat kun je er nog meer mee? In deze blog leggen we het je uit.

Waar komt de snackkomkommer vandaan?

Oorspronkelijk komt de komkommer uit India en vanuit daaraan vond hij zijn weg naar de Middelandse Zee. Zo'n 3000 jaar geleden stonden deze komkommers al op het menu bij de Egyptenaren. Via de Romeinen kwam de komkommer in Frankrijk terecht en pas in de 17e eeuw werd de komkommer in Nederland verbouwd.

Gezonde snack

Komkommers bevatten veel vocht, wat belangrijk is om het lichaam goed te laten functioneren. Ook zitten er veel voedingsvezels in de komkommer en samen met het vocht zorgen deze ervoor dat de voedingsstoffen goed worden opgenomen en hun werk kunnen doen. Ook bevat de komkommer vitamine B6, wat belangrijk is voor de werking van je zenuwstelsen en om je energie op peil te houden. Dit maakt deze groente geen nutteloze snack!

Komkommer tips

De snackkomkommer kan je beter niet in de koelkast bewaren. Hierdoor worden ze slap en gaat de kwaliteit achteruit. Bewaar komkommers eerder op een koele donkere plaats, zo blijft hij ongeveer een week goed! Zorg ook dat je de komkommer wast voor gebruik.

Lekker!

Deze snackautootjes zijn een ideale traktatie op een kinderfeestje, maar ook leuk om samen met je kinderen te maken.

Lees verder

Gezond snoepen

Groente eten was nog nooit zo makkelijk als met deze groentesnoepjes op een stokje!

Lees verder
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge