De zomervakantie is al een tijdje voorbij en alle scholen zijn inmiddels weer begonnen! Met deze 7 tips wordt gezond snoepen tijdens en na schooltijd nog leuker én superlekker!

Tip 1: Versier groente en fruit!

Maak gezond snoepen in de pauze leuk door groente en fruit te versieren. Versier de broodtrommeltjes met leuke stickers en stop af en toe een eigen ‘surprise’ in het broodtrommeltje als verrassing toe. Zoals deze grappige bananenmannetjes.

Tip 2: Prik het op een stokje!

Prik groente en fruit op een stokje. Maak van heerlijke aardbeien en druiven een slang. Of maak van meloen leuke hartjes, bolletjes en sterretjes met een vormpje en prik ze op een prikkertje met ander fruit. Maar wat dacht je van dit prikkertje met een cherrytomaatje, basilicum, bolletje mozzarella en een kastanjechampignon. Kastanjechampignons hebben een nootachtige smaak, zijn supergezond en geven je door de plantaardige eiwitten eerder een vol gevoel. Zo krijgen de kinderen een flinke dosis energie voor de middag.

Spiesje-2

Tip 3: Gezonde snackgroente dip

Geef je kind snackgroente zoals snoeptomaatjes, snackkomkommer, snack paprikaatjes in een leuk bakje mee en serveer en een gezonde dip bij. Zoals bijvoorbeeld hummus. Of maak je eigen, gezonde groente dip door magere yoghurt te mengen met fijngesneden basilicum, een teentje knoflook en een snufje peper en zout.

snack tomaatje, komkommer, paparika is gezond snoepen

Wist je trouwens dat snoeptomaatjes rijk zijn aan lycopeen? Dit staat bekend als een krachtig antioxidant en dragen bij aan je dagelijkse weerstand. Nog een leuk weetje: snacktomaatjes bevatten slechts 3 calorieën per tomaatje!

Tip 4: Zelfgemaakte fruitijsjes

Maak ’s avonds lekkere fruitijsjes voor de volgende middag als de scholen uit zijn. Bijvoorbeeld lekkere blauwe bessen ijsjes. Alles wat je nodig hebt is 2 rijpe bananen in stukjes gesneden, 1 kop (250 ml) blauwe bessen en/of aardbeien, 2 kopjes magere yoghurt en twee eetlepels honing. Doe alle ingrediënten in de blender, giet het in de ijsvormpjes en plaats ze in de vriezer. Eventjes wachten en je hebt super lekkere, gezonde fruitijsjes! Da's pas gezond snoepen!

Ook lekker en simpel: doe blauwe besjes (eventueel gedoopt in Griekse yoghurt) een nachtje in de vriezer. Dan kun je ze de volgende dag als heerlijke snoepijsjes opeten.

Tip 5: Feestelijke smoothies

Smoothies met fruit en groente geven al snel een vol gevoel en zijn supergezond. Smoothies van aardbeien en blauwe bessen of ander roodfruit zien er voor de kinderen al snel smakelijk uit. Vooral als je ze samen maakt en serveert in een kleurrijk glaasje met een rietje en parapluutje. Verzin ook een leuke naam voor jullie favoriete smoothie, wat dacht je van ‘Mango Tango' of ‘Smoothie Fruity’ of… ? Bekijk hier het recept!

aardbeien avocado smoothie

Tip 6: Zelfgemaakte fruitwaters

In een handomdraai maak je zelf frisse fruitwaters. Dit is een veel gezonder alternatief voor frisdranken die veel suikers bevatten. Wat dacht je van de combinaties munt en limoen, citrusvruchten met komkommer en munt of basilicum met aardbeien en citroen?

Tip 7: Gedroogd fruit

Bewaar gedroogd fruit zoals perziken, abrikozen of rozijnen in de ‘chipsla’. Als de kinderen toch de behoefte hebben om te snaaien, graaien ze in ieder geval iets gezonds ;-).

Heb jij nog een tip voor een lekker en gezond tussendoortje? Laat deze hieronder dan achter in de reactiebalk!

 

  
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar