Het is winter, dus is het belangrijk om je vitamine voorraad op peil te houden. We hebben de 6 meest gezonde groenten van dit moment voor je op een rijtje gezet. Wat dacht je van de champignon die rijk is aan vitamine B en de rode kool die veel vitamine C bevat?!

Witte champignon, een schat aan voedingsstoffen

De champignon is een bron van veel voedingsstoffen: de mineralen zijn belangrijk voor verschillende belangrijke processen in je lichaam. Kalium helpt bij een gezonde bloeddruk, fosfor zorgt voor energie en koper is belangrijk voor je weerstand!

Rode kool is een antioxidanten bom

In rode kool zit cyanidine en dat heeft een antioxidatieve werking. Vitamine C en andere voedingsstoffen beschermen antioxidanten weefsels tegen schade en veroudering. Rode kool bevat ook natuurlijke suikers wat zorgt voor je energiepeil!

Spruitjes: vol met vitamine C!

Spruitjes zitten tot 3 keer zo vol met vitamine C als sinaasappels en zijn net als andere groenten belangrijk voor je weerstand in de winter. Vitamine C is samen met de B-vitamines en de natuurlijke suikers in spruitjes ook een helpende hand in de functie van je zenuwstelsel en je hersenen.

Boerenkool is dé superfood van eigen bodem!

Boerenkool is een echte superfood van eigen bodem. In boerenkool zit een grote hoeveelheid vitamine K, vitamine A en vitamine C ook zijn koper en mangaan veel aanwezig. Boerenkool wordt daarom ook regelmatig verwerkt in gezonde smoothies!

Witlof is rijk aan foliumzuur

In witlof zit vitamine A, B en C. Daarnaast is witlof rijk aan foliumzuur, dat een gunstig is voor de darmflora. De mineralen in witlof zorgen voor een goede vochtafdrijving. Verder is witlof ook caloriearm het bevat slechts 12 calorieën per 100 gram.

De goedogende wortel

Wortel zit vol met bètacaroteen. In je lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Vitamine A is niet alleen belangrijk voor je gezichtsvermogen, maar ook voor je weerstand! Verder is bètacaroteen een belangrijke antioxidant. Dit helpt je weefsels beschermen tegen schade en veroudering.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge