6x Food prepping recepten

Food prepping is eigenlijk ‘gewoon’ je eten voor meerdere dagen voorbereiden. Maak deze recepten vandaag of doe alvast de voorbereidingen om het jezelf aankomende week gemakkelijker te maken op drukke dagen!

Gezonde start van de dag met een smoothie

Geen tijd om in de ochtend een smoothie te maken? Snijd vandaag dan verschillende groente en fruit en bewaar het in afgesloten bakjes of vries het in. Waardoor je aankomende week alleen de ingrediënten in de blender hoeft te gooien met water, yoghurt of (amandel)melk. Of maak vandaag alvast deze groene smoothie of deze appel kiwi smoothie en bewaar het in luchtdichte flessen voor morgenochtend!

Basisingrediënten voorkoken of grillen

Kook vandaag een pan pasta en grill verschillende groente zoals aubergine, paprika en courgette en bewaar alles in een afgesloten bakjes in de koelkast. Dit is een prima basis voor verschillende hoofdgerechten, maar bewaar ook een deel voor de lunch.

Je maakt er bijvoorbeeld op één avond in een handomdraai deze pasta met bolognesesaus van. Een deel van de pasta en gegrilde groente verwerk je vervolgens ook in deze heerlijke pastasalade met gegrilde groenten. Je kunt natuurlijk ook een grote pan van de pasta met bolognesesaus maken en een deel invriezen.

Of bereid voor het diner deze heerlijke gevulde paprika’s met couscous en bewaar een deel van de couscous en abrikozen en maak er voor de lunch deze couscous salade met abrikozen mee!

Wil je meer weten over food prepping? Lees dan deze blog voor meer handige food prepping tips!

Welke recepten ‘prep’ jij vaak voor?
de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!