Wij hebben 5 restaurants waar groente de hoofdrol spelen voor je op een rijtje gezet! Zoals Restaurant Niven waar sterrenchef Niven Kunz alleen gerechten bereidt met 80% groente of het Rotterdamse Gare du Nord waar wordt gekookt met ingrediënten uit eigen tuin!

Niven

Sterrenchef Niven Kunz vindt koken met groente in de hoofdrol cool. Hierom kookt hij volgens het 80/20 principe; met 80% groente en 20% vlees en vis. Zijn keuken is licht en duurzaam en het seizoen en marktaanbod bepalen zijn menu. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen ‘achtertuin’: Het Westland, Midden-Delfland en Het Groene Hart.

Niven-Kunz

Vork & het Mes

Jonathan Karphatios opende eind 2007 zijn restaurant Vork en Mes. Hij heeft een grote voorliefde voor groente en fruit van eigen bodem en hij kookt zoveel mogelijk met de producten uit zijn eigen kwekerij, waar hij zo’n 200 bijzondere gewassen teelt.

De Kas Amsterdam

Restaurant De Kas is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926. Het eten dat je geserveerd krijgt komt uit de kas en tuinen bij het restaurant of uit de volle grond van de akker in de Beemster polder. Er wordt dagelijks één menu samengesteld dat afhankelijk is van de oogst van de dag.

Gare du Nord

De gerechten bij het Rotterdamse restaurant Gare du Nord worden bereid met lokale, seizoensgebonden en 100% biologische ingrediënten. Sommige van onze groenten en fruit hebben een ‘food kilometer’ rating van minder dan 0.005, afkomstig uit de eigen gemeenschappelijke tuin of de tuin recht voor het restaurant. Het leuke is dat deze ‘vegan bistro’ is gevestigd in een oude treinwagon uit 1980.

Gare-du-Nord-25-4-2014-DSC_2920-©Ode-1200x798

Villa Augustus

Het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht bevindt zich midden in een groentetuin. Het restaurant heeft een open keuken waar alleen met seizoensproducten wordt gekookt en zo veel mogelijk uit eigen tuin natuurlijk! Naast het restaurant heeft Villa Augustus ook een marktcafé, een tuin en je kunt er zelfs overnachten!

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!