Het product van deze week is een heerlijke peer met stevig vruchtvlees en een extra dunne schil en is daarom eenvoudig uit de hand te eten. De 5 tips over de Sweet Sensation hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Hoe smaakt de Sweet Sensation?

Sweet Sensation is een vrij nieuw perenras dat zich kenmerkt door haar prachtige rode blos en uitzonderlijk zoete smaak.

2. Lekker uit de hand

Door de extra dunne schil is de Sweet Sensation peer perfect om uit de hand te eten.

3. Nu in het seizoen!

Sweet Sensation peren zijn van oktober tot en met februari uit Nederland beschikbaar. Geniet er dus lekker van nu het nog kan!

4. Sweet Sensation bewaren

Peren zoals de Sweet Sensation kun het beste in de koelkast bewaren. Dan blijven ze langer houdbaar en lekker sappig. Peren smaken wel het beste als ze op kamertemperatuur zijn, dus haal ze voor gebruik uit de koelkast en laat ze even op temperatuur komen.

5. Veelzijdig peertje!

De Sweet Sensation is ook goed te gebruiken in culinaire gerechten en zoete of hartige salades. Maar je kunt nog meer variëren met deze peer. Verpak hem eens in bladerdeeg en bak hem in de oven. Of verwerk peren in taarten, eventueel samen met appels. De Sweet Sensation kan ook een verfrissing zijn bij een kaasplateau.

 

Heb jij nog een goede tip? Laat ‘m dan achter onder dit bericht!
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar