Het product van de week zijn snackgroente! Ze zijn lekker en door hun formaat het ideale gezonde tussendoortje voor op school (of je werk). De 5 tips die je moet weten over het product van de week hebben voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat je ze zonder te wassen op kunt eten?

1. Snackgroente zijn supergezond!

Snackkomkommers bevatten veel vocht. Vocht uit eten en drinken is belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren, en een komkommer bevat ook veel voedingsvezels. Samen met het vocht zorgen voedingsvezels ervoor dat voedingsstoffen goed opgenomen worden en hun werk kunnen doen. De snoeptomaat is rijk aan vitamine C en bètacaroteen. Dit zijn antioxidanten die samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermen tegen weefselschade en veroudering. Snackpaprika’s bevatten veel gezonde voedingsstoffen. De paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6.

2. Zonder te wassen opeten!

Snackgroente zijn 'ready to eat' en hoeven dus niet gewassen te worden. Dit komt doordat de snackgroente 'schoon' worden geteeld. Bekijk dit filmpje, waarin de teler van de lekkere Tommies snoeptomaatjes dit uitlegt!

 

3. Snackgroente bewaren

Je kunt snackgroente het beste bewaren op een koele plaats. Je snacktomaten, -komkommers of paprika's zijn dan ongeveer een week houdbaar. Bewaar ze niet in de koelkast, want dan verliezen ze hun lekkere aroma. Snacktomaatjes kun je beter niet in de buurt van komkommers bewaren. Ze kunnen dan namelijk sneller bederven. Dit komt doordat tomaten (en ook rijpe appels en kiwi's) veel ethyleen produceren. Komkommers zijn erg gevoelig door bederf door ethyleen.

4. Met schil opeten

Eet de snackkomkommertjes lekker met schil. Deze is knapperig en juist onder de schil zitten de meeste voedingsstoffen.

5. Lekker gezond snacken!

Snacktomaatjes zijn lekker sappig en zoet van smaak. De tomaatjes zijn daarom het ideale gezonde tussendoortje, maar ook in salades doen ze het goed. Je kunt er ook eens een heerlijk borrelhapje van maken door de snoeptomaat samen met minimozzarella en een blaadje basilicum aan een prikker te doen.

De snackkomkommer is door zijn formaat ook perfect om uit het vuistje te eten. Je kunt hem ook gebruiken als dipgroente of voor in een frisse komkommersalade. Snackpaprika's bevatten bijna geen zaadjes en zijn daarom heerlijk om uit te hand te eten als gezond tussendoortje. Ook komen ze door hun zachte, frisse smaak goed tot hun recht in salades. Je kunt ze ook goed combineren met gerookte producten, zoals kip, tahoe of vis.

Lees ook de blog 7x gezond snoepen!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar