Het product van deze week is de Red Egg tomaat. De 5 tips die je moet weten over dit eivormige pruimtomaatje hebben we voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat de binnenkant van deze tomaat donkerder is en hij minder vruchtvlees bevat dan andere pruimtomaten?

1. Meer vruchtvlees

De Red Egg tomaat bevat meer vruchtvlees dan andere pruimtomaten, dit betekent dat de Red Egg tomaat zijn vocht niet verliest bij het snijden. Gebruik ‘m in gerechten die ‘droog’ moeten blijven, zoals een salade Caprese met mozzarella en basilicum of een bruschetta.

2. Supergezond!

De Red Egg tomaat bevat kalium dat een rol speelt bij het behoud van een gezonde bloeddruk. En net als veel vruchtgroenten bevat de tomaat ook veel vocht en is het een goede dorstlesser.

3. Donkerder van binnen!

Wist je dat de binnenkant van deze tomaat is altijd donkerder van kleur dan de buitenkant?

4. Super veelzijdig!

Pruimtomaten zijn zoet en kruidig. Hierdoor kun je ze op meerdere manieren heerlijk bereiden. Je kunt pruimtomaten gebruiken in salades, als borrelhapje of als gezond tussendoortje. Ook is hij goed te verwerken in een zelfgemaakte tomatensoep, tomatensaus of warme bereidingen. Maar grill of bak hem ook eens en serveer hem als bijgerecht bij verschillende stoofgerechten. Of doe plakjes pruimtomaat op je zelfgemaakte pizza. Maar je kunt ze ook eens uithollen en vullen met zalm- of selleriesalade.

5. Bewaar Red Egg niet in de koelkast

Dat verstoort het narijpingsproces. Je kunt ze beter ook niet in de buurt van bijvoorbeeld komkommers of aubergines bewaren. Ze kunnen dan namelijk sneller bederven. Dit komt doordat tomaten (en ook rijpe appels en kiwi's) veel ethyleen produceren. Koolsoorten, komkommers, broccoli, aubergines en champignons zijn erg gevoelig door bederf door ethyleen.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar